Teljesítménybővítés

Teljesítménybővítés, villanyóra áthelyezés

ELMŰ által regisztrált villanyszerelő

Ön az ELMŰ által regisztrált villanyszerelőt keres Budapesten vagy az agglomerációban? Teljesítménybővítésre van szüksége? Szeretné villanyóráját áthelyezni vagy mérőhelyét szabványosítani? Vezérelt árammal, H tarifával csökkentené villanyszámláját? Mindezt teljes körű ügyintézéssel?

Az ELEKTRODIREKT az Ön segítségére siet.

Cégünk fő profilja lakások és irodák elektromos mérőhelyének kiépítése és áthelyezése, valamint mérőhely szabványosítása és a teljesítménybővítés.

Fenti munkák elvégzését és  a villanyóra plombáinak eltávolítását kizárólag ajánlott-regisztrált villanyszerelő végezheti.

Regisztrált villanyszerelő csapatunk nem csak a kivitelezési munkákban nyújt teljes körű szolgáltatást, hanem az ELMŰ / EON / MVM - Next ügyintézés folyamatát is magára vállalja.
Az ügyintézés a plombák (zárpecsét) bontásától az igénybejelentés benyújtásán keresztül, egészen az új szerződés kézbe adásáig, a teljes dokumentáció beszerzését magában foglalja.

Ki ne szeretné gyorsan és kényelmesen, kitűnő szakemberekkel, probléma- mentesen elvégeztetni a villanyóra teljesítménybővítésével, áthelyezésével, szabványosításával kapcsolatos ügyeket?

Elismert, regisztrált villanyszerelőink nagy gyakorlatának köszönhetően gyorsan és gördülékenyen, az Ön igényeihez igazodva intézzük a szükséges teendőket.

Önnek egyetlen dolga maradt, felhívni az Elektrodirekt illetékes szakemberét a +36 (70) 674 0385 mobiltelefon számon, illetve jelentkezni bármely elérhetőségünkön a kapcsolatok menüben.

Mit jelent a teljesítménybővítés?

Röviden a villanyóra kismegszakítójának (biztosítékának) cseréjét nagyobb értékűre.
Lakásokban és irodákban leggyakrabban villanytűzhely és villanysütő, esetleg klíma vásárlásakor, valamint az elektromos berendezések számának növekedésével válik szükségessé a csere.

Mennyibe kerül a teljesítménybővítés?

32 Amper igényléséig alanyi jogon jár, tehát az áramszolgáltató felé nincs költsége, kivéve a 19.251 Ft-os egyszeri szerelési díjat, melyet utólag fizettet és számláz ki a szolgáltató.
32 Amper feletti igény esetén 3.900 Ft+Áfa/Amper hálózatfejlesztési díj fizetendő.
DE!

A mérőóra helynek azonban a jogszabályi változásoknak, az áramszolgáltatói előírásoknak és az aktuális szabványok előírásainak meg kell felelnie, melynek felülvizsgálata, dokumentálása, illetve kivitelezése, a műszaki feltételek megteremtése a
regisztrált villanyszerelő feladata.

A regisztrált villanyszerelőnek fizetendő összeg mindig a helyszíni adottságok függvénye, ezért pontosan nem meghatározható.
Az Elektrodirekt épp ezért ingyenes helyszíni felméréssel és árajánlat készítéssel áll az Ön rendelkezésére, melyet budapesti és a közeli agglomerációból érkező ügyfeleink részére biztosítunk.

A leggyakrabban előforduló kivitelezési díjak az alábbiak:

  • mérőhely felülvizsgálat és dokumentáció elkészítése: 25.000 Ft-tól
  • tulajdoni lap, térképmásolat beszerezése és helyszanrajz elkészítése: 7.000 Ft-tól
  • ELMŰ ügyintézés: 24-35.000 Ft
  • társasházi lakás 1x32 Amper teljesítménybővítése, mérőhely szabványosítással, ügyintézéssel összesen:190-250.000 Ft.
  • családi ház 3x16 Amperes teljesítménybővítése: 280-460.000 Ft, plusz a szolgáltató felé fizetendő Hálózat-csatlakozási díj (32 Amper fölött 3.900 Ft+ÁFA/Amper).

Pontos, tételes árajánlatot kizárólag előzetes helyszíni felmérést követően tudunk készíteni, keressen bátran elérhetőségeinken.

Villanyóra áthelyezés

Villanyóra áthelyezés

Lakásfelújítás, iroda átalakítás alkalmával gyakran ütközünk korlátokba, például a rossz helyen lévő villanyóra miatt. Legtöbbször falak bontásakor, vagy ajtónyílások vágásakor válik szükségessé a villanyóra áthelyezése, de akár esztétikai, vagy helytakarékossági szempontok is indokolhatják.

Nos, többé ez sem korlát, az Elektrodirekt regisztrált villanyszerelő csapatának köszönhetően pillanatok alatt áthelyezzük mérőóráját.

Fontos tudnivaló, hogy az ELMŰ előírása alapján csak az általa elfogadott, tipizált mérőóra szekrény szerelhető fel a villanyóra és a mérőhely egyéb berendezései számára.

További hasznos információ, hogy a villanyóra áthelyezéssel egy időben a mérőhely szabványosítását is el kell végezni.
A villanyóra áthelyezésekor családi házak esetében a szabványos mérőhelyet a lakótéren kívül kell kialakítani, lehetőleg az utcafronthoz közeli homlokzaton, a lehető legrövidebb csatlakozóvezeték hosszra törekedve, a járószinttől mért 60-180 cm magasságban. A villanyóra szekrény 30 cm széles, 60 cm magas és 23 cm mély, melyet a falba süllyesztve és a külső homlokzat síkjára szerelve is be lehet építeni.


Fontos változás, hogy társasházi lakásokban a szabványos mérőhely a lakótérben is kialakítható, nem kötelező azt a lakótéren kívül helyezni!

További kérdéseivel, kéréseivel keressen bátran elérhetőségeinken.

Mi az a mérőhely szabványosítás?

Ha Ön napelemet szeretne telepíteni, vagy teljesítménybővítésre van szüksége, erre alkalmassá kell tenni a mérőhelyet.

Amennyiben az Ön villanyórája és a mérőhely egyéb alkatrészei tűz, vagy balesetveszély forrása lehet, valamint ha villanyóráját a szolgáltató 1 évnél régebben leszerelte, illetve teljesítménybővítés, vagy villanyóra áthelyezés alkalmával a mérőhelyet szabványosítania kell.

A mérőhely szabványosítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a villanyórát egy az áramszolgáltató által engedélyezett, úgynevezett tipizált mérőóra szekrénybe kell szerelni, valamint a villanyóra szekrénybe csatlakozó méretlen és mért fővezetékeket, és azok kötéseit a szolgáltató és a szabványok előírásainak megfelelő állapotba kell hozni.

2021. október 15-től a legkisebb szabványos villanyóra szekrény 30 cm széles, 60 cm magas és 23 cm mély, melyből amennyiben a helyi adottságok lehetővé teszik, 11 cm-t lehet a falba süllyeszteni.
A jelenleg is folyó egyeztetések következményeképp a társasházakban feltehetően kisebb méretű villanyóra szekrények is bevezetésre kerülnek.

Jelenleg a legkisebb, 2 db villanyóra beszerelésére alkalmas villanyóra szekrény mérete 60 cm széles és 75 cm magas. Bár az éjszakai áramra egyre kevesebb az igény, a fűtésre használt H-tarifa igénylése egyre gyakoribb, emiatt a hatalmas méretű villanyóra szekrények kerülnek beépítésre.

Ezzel egy időben a mért és méretlen fővezeték (villanyóra előtti és utáni vezeték), valamint a csatlakozó vezeték (ELMŰ hálózat és az Ön lakása közötti vezetékszakasz) és ezek kötéseinek vizsgálatát, szükség esetén cseréjét is el kell végezni.

A régi, fa villanyóra szekrények mára elavultak, az elöregedett vezetékek kötései meglazulhatnak, ezzel nem csak komoly károkat okozva lakása elektromos eszközeiben, de akár tűzveszélyes, rosszabb esetben életveszélyes állapotot is okozhatnak.
A mérőhely szabványosítás alkalmával egy biztonságos elektromos hálózat, és egy zárható, tipizált mérőóra szekrény kerül beépítésre.

Kérdéseit, kéréseit telefonon és e-mailben is felteheti.

Vezérelt áram

Vezérelt áram

Éjszakai áram: Azokban a lakásokban, ahol villanykályha, vagy villanybojler van felszerelve, jelentős összegeket takaríthat meg villanyszámláján, ha a nappali áram mellé vezérelt áramot is igényel.
A vezérelt áramnak ugyanis kedvező a tarifája, a folyamatos változása miatt nem írok árat, de körülbelül az elfogyasztott energia 30%-a maradhat a saját zsebében. Ez egyetlen, 120 literes villanybojler esetén havonta 3-000 Ft megtakarítást jelenthet, AZONBAN!

Az éjszakai áramról tudni kell, hogy a nap 24 órájából csak 8-10 órán keresztül működik, melynek nagy részét az éjszakai időtartamban, este 10 és reggel 6 óra között. Emiatt nagy hátránya, hogy a napközben kifogyasztott melegvizet nem fűti fel időben, így a felhasználót fürdés közben kellemetlen meglepetés érheti.

Még egy fontos információ: Az okos technológiák alkalmazásából a bojlerek sem maradtak ki és ez meglehetősen sok előnnyel jár. Több gyártó is gyárt okos bojlereket, melyeket Magyarországon teljes szerviz háttérrel forgalmaznak, még a hazai gyártó termékei között is megtalálható.

Az okos bojlerek megtanulják a melegvíz vételezési szokásokat, és ennek megfelelően állítják be a víz hőmérsékletét, így abban az időszakban, amikor feltehetően nincs melegvíz fogyasztás, nem fűti feleslegesen a vizet. Mivel nappali áramról működnek, a kihasznált melegvizet azonnal elkezdi pótolni.
Ezzel meglehetősen háttérbe szorul az éjszakai áram szükségessége.

H tarifa:

A H tarifa igénylése egyre népszerűbb, és ez nem véletlen. A hőszivattyús technológiával működő, legalább 3 SCOP jósági fokot elérő, a lakás fűtésére használt berendezésekhez kedvezményes tarifa vehető igénybe. 2022-ben Magyarországon ezzel a technológiával lehet elérni a legkedvezőbb fűtési költségeket az elektromos fűtési technológiák közül, nem véletlenül támogatja a jelenlegi kormány a napelemes és hőszivattyús rendszerek elterjedését.

Mennyi időt vesz igénybe?

A teljesítménybővítéssel, mérőóra áthelyezéssel, visszakapcsoltatással és a vezérelt mérő hely (éjszakai áram)  kialakításával összefüggő munkák kivitelezése gyakorlott regisztrált villanyszerelőinknek köszönhetően 1 nap alatt elvégezhető.

Általánosságban elmondható, hogy a megrendeléstől számított 6-8 héten belül belül megtörténik a teljes procedúra, beleértve a helyszíni felmérést, kivitelezést, a dokumentálást és ügyintézést, valamint a kismegszakító cseréjét, illetve a villanyóra felszerelését és a tipizált mérőóra szekrény plombálását.

Minden leendő és meglévő ügyfelünknek ingyenes helyszíni felméréssel és részletes árajánlat készítéssel állunk rendelkezésére Budapest kerületeiben.

Kérdéseit tegye fel bátran most az illetékes szakembernek!

Hívj minket!
FEL