Biztosítéktábla

Biztosítéktábla csere

Ön elővigyázatos, ezért szeretné lecseréltetni biztosítéktábláját? Esetleg olvadóbiztosítékot használtak hozzá? Lakáselosztóját túl réginek, elavultnak véli? Ne aggódjon, az Elektrodirekt kicseréli. :)

A biztosítéktábla csere díja, a kötelezően bépítendő fi relével összesen 69.000 Ft. Az ár 6 db kismegszakító beépítését foglalja magában, efölött plusz 3.000 Ft/db többletkiadással kalkulálhat.
A biztosítéktábla csere alkalmával a szakmában elismert Schrack gyártó kimagasló minőségű termékeit alkalmazzuk, ennek okán 2 év teljes körű garanciával nyújtjuk Önnek a biztonságot.

A biztosítéktáblában kap helyet a legöbbek által fi-reléként ismert, más néven áramvédő, vagy hibaáram-védő kapcsoló, melyet az MSZ:447-2019 szabvány kötelezően előír. 
Összesen tehát 69.000 Ft-ot kell költenie arra, hogy lakása biztonságos és stabil elektromos hálózattal rendelkezzen, nem utolsó sorban megvédje az ÖN, és gyermekei életét!

Villanyszerelő cégünknél a biztosítéktábla csere szolgáltatásunkat kiemelt prioritással kezeljük, ugyanis az Ön lakása elektromos rendszerének ez a legonfontosabb része. A biztosítéktáblába szerelt áramkorlátozók, másnéven kismegszakítók feladata a lakás vezetékeinek túláram elleni védelme.
A fi-relé feladata pedig az Ön életének a védelme!

Megkeresését követően időpontot egyeztetünk Budapest bármely kerületében a biztosítéktábla cseréjére.
A lakás elektromos elosztójának cseréje 1-2 órát vesz igénybe, ezalatt az ingatlanban nincs áram.

biztosítéktábla, más néven lakáselosztó a lakás elektromos hálózatának legfontosabb berendezése, ugyanis innen indul a lakásban található összes elektromos eszköz vezetéke és itt van a legnagyobb áramterhelés. A biztosítéktáblába beépített olvadóbiztosíték és kismegszakító feladata a lakás vezetékeinek és a konnektoron keresztül csatlakoztatott berendezések túláram elleni védelme.

Miért fontos a biztosítéktábla időszakos vizsgálata és cseréje?

Egyszerűen azért, mert a biztosítéktáblában található kismegszakítók, olvadóbiztosítékok is öregednek és egyre sűrűbben leoldanak, vagy rosszabb esetben nem képesek megvédeni a falban található vezetékeket, ez pedig tűz és balesetveszély okozója lehet.
A lakáselosztóban található berendezések, és azok kötéseinek meghibásodása, oxidálódása könnyen tönkre teheti elektonikus eszközeit, ezzel komoly anyagi károkat okozva.

Egyre több elektromos eszközt használunk otthonunkban, emiatt megnövekedett a lakások áramfelvétele, mely fokozottan terheli a régi biztosítékokat.
A biztosítéktábla cseréjével Ön kis beruházással óriási kockázatcsökkenést érhet el lakása és értéktárgyai védelmének érdekében.

Érdemes 5-7 évente a biztosítéktáblába épített túláram és életvédelmi berendezéseket, kismegszakítókat kicseréltetni és a kötéseket ellenőrizni, ezzel az egész lakás elektromos rendszere biztonságosan üzemeltethető és elektromos eszközeiben nem keletkezik kár.

Ha már baj van!

Hunyorognak a lámpák a lakásban, vagy égett elektromos szagot érez?

  • Szikrázik, füstöl, villog, sistereg a biztosítéktábla? 
  • Zizegnek a kismegszakítók? 

Ne késlekedjen, azonnal hívjon villanyszerelőt! 

Ilyen esetben a lakás nagy fogyasztású berendezéseit ne használja, lehetőleg mindent húzzon ki a konnektorból és a lehető legrövidebb időn belül keressen fel egy villanyszerelőt.

Ne halogassa, cselekedjen azonnal, az elektromos tűzesetek nagy részéért a biztosítéktábla karbantartásának hiánya a felelős, ez pedig a tulajdonos felelőssége!

A villanyszerelő szakembereink által beépített anyagok kitűnő minőségűek és magas élettartamúak, melyekre 2 év teljeskörű garanciát vállalunk. A beépített anyagokról és az elvégzett munkáról egy munkalapot állítunk ki, ezzel is biztosítva Önt cégünk megbízhatóságáról.

A régiekkel szemben az új lakáselosztó dobozok már teljesen zártak, anyaguk lángálló és külsejük is tetszetős, tehát a mai kor ízlésének és az új szabványok igényeinek egyaránt megfelelnek. Igény esetén tovább növelhető biztonsága egy életvédelmi relé (Fi-relé) beépítésével, vagy akár túlfeszültség-védelemmel is. Az ilyen jellegű kiegészítőket ajánlatkéréskor egyeztetjük.

Olvadóbiztosíték csere 

A mellékelt képen is látható olvadóbiztosítékok, és a velük szerelt biztosítéktáblák mára elavultak, ezeket lakásokban nem alkalmazzuk. Szabványtalanok és nem képesek biztonságosan megvédeni a vezetékeinket és elektromos berendezéseinket, ráadásul szinte minden erőfeszítés nélkül nagyobbra cserélhetők, amely csere házilag tilos és fokozottan tűzveszélyes!

A biztosíték patkolása tilos!

A lakások vezetékeinek túláramvédelmére minden esetben kismegszakítót építünk be, mely korszerű technológiával képes megóvni a vezetékeket és értékeinket.
Sajnos napjainkban is rengeteg lakás, főleg panellakás túláram védelmét olvadóbitosíték látja el. 

Ezek cseréjét a saját és környezete érdekében ne halogassa, a lehető legrövidebb időn belül egyeztessen velünk időpontot!
Keressen minket a 06-70/674-0385 mobiltelefon számon, illetve a kapcsolat menüben bármely elérhetőségünkön.

Ne késlekedjen, keresse fel cégünket most!

Hívj minket!
FEL