H-tarifa

H-tarifa feltétele, COP-SCOP

Amennyiben Ön fűtésre optimalizált készülékeket, berendezéseket vásárol, ehhez kapcsolódóan igénybe vehet kedvezményes áramtarifát is az aktuális áramszolgáltatónál. Ez a kedvezményes díjszabás igénylés útján országosan bárki számára igénybe vehető.

A H-tarifát október 15 és április 15 között használható fel. Az igénylést és a mérő óra beszerelését ezen időszaktól függetlenül is be lehet nyújtani, a tényleges felhasználás és elszámolás a téli, azaz fűtési szezonban valósul meg. A tarifának a lényege: a hőszivattyúk, napenergiából és egyéb megújuló energiaforrásból kiépített fűtési rendszerek esetén, a hő ellátást biztosító berendezések és ezek működését közvetlenül szolgáló készülékek áramfogyasztását egy kedvezőbb árú tarifával használhatják a lakossági ügyfelek a háztartásukban.

A H tarifa árszabása az éjszakai áramnál (B tarifa) nem lehet magasabb bruttó ára kb. 24-25 Ft/kWh

A H-tarifa igénybevételének műszaki kritériumai

A kedvezményes árú fogyasztói helyre, csak 3 jósági fokot meghaladó készülékek csatlakoztathatók, ezt mutatja meg a berendezés műszaki leírásában található COP szám.

A H-tarifára csatlakoztatott berendezések csak külön erre a célra kialakított, ún. nem leválasztható áramkörre kapcsolhatók. Az áramszolgáltató által biztosított kéttarifás kialakítású mérőberendezés szükséges. A mérőhely kiépítése a fogyasztót terheli.  A H-tarifa alkalmazása mellett az A1 normál és a B éjszakai tarifára is igényt tarthat a fogyasztó.

H-tarifa igénylése

H-tarifa igénylését az erre szolgáló nyomtatvány kitöltésével kezdeményezheti áramszolgáltatójánál, amely az áramszolgáltatók weboldaláról letölthető, ill. megtalálhatók az ügyfélszolgálatokon.

A mérőhely és a csatlakozó hálózat kiépítését engedéllyel és regisztrációval rendelkező villanyszerelő végzi. Az igényléssel kapcsolatos kérdéseire választ kaphat a szolgáltatók interneten közzé tett tájékoztatóiból.

Hívj minket!
FEL